Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΕΓΓΙΝΑ (μέρος 4/5)

image_thumb[18]_thumb[7]_thumb[1]image_thumb[29]_thumb[9]
Ο ιερέας έφτασε στο σπίτι όπου συνάντησε την πανικοβλημένη μητέρα. Εκείνη με τη σειρά της άρχισε να του εξιστορεί τα συμβάντα και κάλεσε αμέσως την Νένα για να περαστεί στον ιερέα ο οποίος την υποδέχτηκε πολύ φιλικά και ενθαρρυντικά.
- “Νένα ελπίζω να είσαι καλά, παιδί μου. Η μαμά σου ανέφερε κάτι για κάποια φίλη, όμως όλοι ξέρουμε πως δεν ήταν κανένας σπίτι μαζί σου. Μήπως γύρισες απ’ το σχολείο με κάποια συμμαθήτρια σου”;
- “Πάτερ όχι. Είπα και στη μαμά πως ήταν ένα κοριτσάκι που απλά εμφανίστηκε σπίτι, δίπλα μου. Δεν το είχα ξαναδεί. Είναι εδώ, γύρω μας, σας λέω αλήθεια” απαντούσε με αγωνία η Νένα κοιτώντας τη μητέρα της να δακρύζει.
- “Ωραία, ωραία. Μπορείς να πεις στη φίλη σου να εμφανιστεί, τότε για να τη δούμε κι εμείς”; συνέχισε με πραότητα ο ιερέας.
- “Της το είπα μα δε θέλει. Θέλει να εμφανιστεί μονάχα όταν η μαμά θα λείπει. Μπορώ όμως να την παρακαλέσω να κάνει κάτι για να με πιστέψετε”. Πριν η Νένα ολοκληρώσει την φράση της, η τηλεόραση έσπασε κάνοντας ένα μεγάλο κρότο και ένα ανατριχιαστικό παιδικό γέλιο άρχισε να ακούγεται, κάνοντας την Νένα να φωνάζει για τη δικαίωση της, την μητέρα της να αρχίσει να φωνάζει ασταμάτητα και τον ιερέα να σταυροκοπιέται βγάζοντας ένα μπουκαλάκι με έναν σταυρό και ραντίζοντας από αυτό το δωμάτιο. “Σας το είπα εγώ. Η φίλη μου λέει πως μένει σε αυτό το σπίτι και κανένας ιερέας δε θα της κάνει έξωση αν πρώτα δεν τελειώσει” δήλωσε με περισσότερη σιγουριά η Νένα.

Τότε η σπασμένη τηλεόραση πήρε φωτιά που εξαπλώθηκε στα χαλιά στο imageδάπεδο κι από κει σε ολόκληρο το σπίτι. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Η μητέρα της Νένας δεν αντιδρούσε και μάταια ο πατέρας Χρήστος προσπάθησε να τη φυγαδεύσει. Τελικά έσωσε την ίδια τη Νένα λίγο πριν το σπίτι καεί ολοσχερώς παίρνοντας μαζί του την μυστηριώδη φιγούρα και την μητέρα της Νένας. Είχαν όμως στ’ αλήθεια αφήσει εκεί την τελευταία τους πνοή; ή μήπως όχι;


:[
διαβάστε το πέμπτο και τελευταίο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το