Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤHTAΣ

Καληνωρίσματα. Εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα βρισκόταν υπό προεκλογική περίοδο. Είτε για τις πρώτες είτε για τις δεύτερες εκλογές. Σήμερα, βρισκόμαστε λίγο μετά το τέλος των δεύτερων εκλογών, θα προβληματιστούμε με έναν νέο επιχειρηματία μικρομεσαίας επιχείρησης, τον Μανώλη Βλάχο, αντλώντας δείγματα από τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ερωτήματος του Μαΐου.

Μανώλη το Ερώτημα αυτό τέθηκε στους αναγνώστες του yannidakis (δείχνοντάς του παράλληλα το δημοσίευμα) πριν τις πρώτες εκλογές. Σήμερα, μετά και τις δεύτερες ποιες πιστεύεις πως πρέπει να είναι οι προτεραιότητες τις νέας κυβέρνησης;
Βλέποντας τις επιλογές που έχεις θέσει, ομολογώ πως μπερδεύομαι. Είναι πραγματικά τόσα πολλά. Όμως για να αρχίζουν να αλλάζουν, χρειάζεται μια ριζοσπαστική αλλαγή, όπως η διαγραφή από το μνημόνιο. Ανήκω κι εγώ σε εκείνους που έχουν τρομοκρατηθεί από το δίλημμα μνημόνιο ή δραχμή, όμως παρότι έχω διαβάσει τις συνέπειες, θέλω να δοκιμάσω. Απλά δε γίνεται να συνεχίσω έτσι.

Πως είναι τα πράγματα στην επιχείρηση σου τώρα;
Ανήκω στους τυχερούς που ακόμα είναι ανοιχτοί, όμως τα χρήματα δεν imageεπαρκούν πλέον. Εδώ και μήνες “μπαίνω μέσα” και δεν ξέρω πως θα μπορώ να ελπίζω φια το άμεσο μέλλον. Όταν η δουλειά πήγαινε καλά, ανοίχτηκα. Δεν πήρα δάνεια ούτε για διακοπές, ούτε για άλλες ανοησίες. Πήρα δάνειο για να αγοράσω σπίτι, πήρα δάνειο για να αγοράσω την επαγγελματική μου στέγη, δάνειο για να τα εξοπλίσω, δάνειο ακόμα και για το αυτοκίνητο μου. Όμως δεν έγιναν όλα αυθαίρετα. Οι δόσεις έβγαιναν και μου εξασφάλιζαν και μια αξιοπρεπή ζωή. Τώρα όμως δεν πλησιάζω καν… Το ίδιο δεν έγινε και με την Ελλάδα; Όταν διαπίστωσαν ότι δεν “βγαίνει” πια της έδωσαν δάνεια και τρόπους να βγει απ’ το τέλμα. Σε μένα τι; Με αφήνουν να βουλιάζω όπως χιλιάδες άλλους.

Αναφέρεσαι στους πολιτικούς μας…
Αναφέρομαι σε όσους ορίζουν τις τύχες μας. Γι’ αυτό και με την ψήφο μου τους έδειξα πως δεν τους υπολογίζω. Όπως εκείνοι μου άλλαξαν τη ζωή έτσι κι εγώ θέλω να αλλάξω τα πρόσωπα στην πολιτική. Στήριξα νέα πρόσωπα ακόμα κι αν δεν τα ήξερα. Διαμαρτυρήθηκα και είναι το λιγότερο που μπορεί να με ανακουφίσει αλλά δυστυχώς το περισσότερο που μπορώ να κάνω.

Αγανακτισμένος;
Βέβαια! Όχι όμως σαν αυτούς που έτρεχαν στις πλατείες. Εγώ τότε προτιμούσα να δουλεύω όσο ακόμα είχα δουλειά. Κι αυτοί; Τι κατάφεραν; Πέτυχαν τίποτα;

Μανώλη σου εύχομαι να αντέξεις οικονομικά και επαγγελματικά μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το