Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

προβληματισμός κυριακής ~ ΜΥΘΟΙ ΣΤΟ YANNIDAKIS: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ Μ.Α.Ε.Κ.

Καληνωρίσματα. Εδώ και λίγο καιρό στους Μύθους του Μήνα διαβάζουμε για μία ομάδα αστυνομικών που εμφανίζονται κατά περιόδους αναλαμβάνοντας δύσκολες υποθέσεις κυρίως ανθρωποκτονιών. Επειδή έχουμε ήδη τρεις Μύθους με την ομάδα αυτή, άλλον έναν τον τρέχοντα μήνα και τον επόμενο μήνα θα διαβάσουμε ακόμη έναν, έκρινα σκόπιμο να σας κάνω μια παρουσίαση των φανταστικών αυτών χαρακτήρων.

Οι αστυνομικοί που θα δούμε παραπάνω απαρτίζουν την Μονάδα Ανεξιχνίαστων Εγκλημάτων Κρήτης (ΜΑΕΚ) και ανήκει διοικητικά στην Αστυνομία Κρήτης, ωστόσο έχει σαν βάση το Ηράκλειο. Πρόκειται για ένα παρακλάδι της αστυνομίας με μία σχετική ανεξαρτησία στις δράσεις της ώστε να υπάρχει το περιθώριο στα μέλη της Μονάδας να δρουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Ας δούμε συνοπτικά και τους χαρακτήρες που αποτελούν την ΜΑΕΚ:
  • Σπύρος Θαλασσινός πρόκειται για αστυνομικό με υψηλό βαθμό που ηγείται τυπικά της Μονάδας που όμως λειτουργεί με απόλυτη ισονομία των μελών της. Ο Θαλασσινός είναι συνήθως πιο διορατικός και εμπιστεύεται πολύ το ένστικτό του που συχνά τον δικαιώνει. Έχει οικογένεια με έναν γιο τον οποίο δεν βλέπει πολύ, αφού κατά την ανάληψη μίας υπόθεσης, συχνά αλλάζει τόπο κατοικίας για λόγους ασφαλείας. Ο Θαλασσινός είναι μέσου ύψους και σωματότυπου, ενώ διακρίνεται για το χιούμορ του.
  • Όμηρος Κανόμπης η κινητήριος δύναμη της Μονάδας, αφού εκτός από άριστος γνώστης πολεμικών τεχνών, είναι πιο δραστήριος, φτάνοντας πρώτος στα πεδία δράσης, ενώ συχνά αναλαμβάνει να κάνει εκείνος τις ερωτήσεις στις απολογίες των υπόπτων αφήνοντας τον Θαλασσινό να παρατηρεί. Είναι ψηλός και αδύνατος και έχει εξαιρετική αντίληψη του χώρου.
  • Ουρανία η πρώτη γυναίκα που εισχώρησε στα άδυτα της ΜΑΕΚ αποτελεί τον εγκέφαλο της τεχνολογίας της ομάδας. Βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο της εβρισκόμενη σε διαρκή επαφή με τους δύο αστυνομικούς ώστε να εξυπηρετεί διάφορα αιτήματά τους, αφού έχει πρόσβαση στις πιο απόρρητες βάσεις δεδομένων του κόσμου και σε άπειρες πληροφορίες μέσω δικτύων που κρατάει σε ειδικά προγράμματα που έχει φτιάξει η ίδια. Είναι μετρίου αναστήματος και πολύ ελκυστική, ενώ πολύ συχνά έχει βοηθήσει την ομάδα υποδυόμενη διάφορους ρόλους ώστε να λειτουργεί σαν δόλωμα. Συχνά φλερτάρει με τον Κανόμπη.
  • Πρώτο μέλος της ομάδας έγινε τελευταία και ένας απίθανος μαύρος μολοσσός που οι αστυνομικοί υιοθέτησαν όταν το αφεντικό του έπεσε θύμα δολοφονίας. Ο σκύλος εκπαιδεύτηκε άριστα και πλέον αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στις έρευνες και πιστό σύντροφο της ομάδας.
Προς το παρόν η ΜΑΕΚ δεν έχει άλλα μέλη, όμως είμαι ανοιχτός στις απόψεις ή ιδέες σας…

Οι Μύθοι που ως τώρα έχουμε διαβάσει για την ομάδα είναι οι εξής:
  1. ΜΥΘΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ (βρίσκεται σε εξέλιξη)
  2. και θα ακολουθήσει και ο Μύθος Σεπτεμβρίου σε λίγες ημέρες.


Οι Μύθοι με την ΜΑΕΚ δεν κοσμούν τους Μύθους του yannidakis κάθε μήνα, ωστόσο συχνά σε ένα καλό σενάριο θα διαβάζουμε τις δράσεις τους :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το