Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

BPΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ πιο αρσενικό πεθαίνεις

Σας παρουσιάζω το καλύτερο άρθρο αυτής της εβδομάδας σύμφωνα με την καθαρά υποκειμενική κρίση του yannidakis. Σημειώνεται πως η βράβευση αφορά μονάχα την ενότητα ιστολογίων και για τους χώρους τους οποίους επισκέφτηκα. Παρακάτω δημοσιεύονται και τα υπόλοιπα άρθρα τα οποία ξεχώρισα μέσα στην εβδομάδα ως δευτερεύοντες διακρίσεις για λόγους ενδεχόμενης ισοπαλίας. Το ιστολόγιο που συγκεντρώνει τις περισσότερες βραβεύσεις και διακρίσεις στο τέλος κάθε μήνα βραβεύεται στην ειδική ενότητα "ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ".

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
από: A Player's Blog
τίτλος: Πιο αρσενικό… πεθαίνεις!!!
Καλά το ότι πολλοί άντρες έχουν ξεφύγει κάπως, είναι αλήθεια. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, ξεφεύγουν όλο και περισσότερο.

Η αρχή ήταν το γυμναστήριο, το οποίο κάπου άρχισε να ξεφεύγει με τον καιρό. Ξεκινήσαμε να αδυνατίσουμε, μετά να σφίξουμε κάπως, μετά να “φουσκώσουμε” και λίγο για να δείχνουμε και πιο αρρενωποί, ενώ πλέων αν δεν “τουμπανιάσεις” (και δεν γεμίσεις τατουάζ) δεν είσαι ωραίος. Αν πας σε κάποια παραλία (που είναι “must”), σίγουρα θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι είναι “πρησμένοι”.
Με τον καιρό κατάλαβαν (όσοι έκαναν βάρη για να γίνουν αρεστοί στο αντίθετο φύλο) ότι το σώμα δεν κόλλαγε τις γυναίκες επάνω τους και άρχισαν να εφευρίσκουν άλλους τρόπους για να γίνουν ωραίοι ώστε να πέφτουν επιτέλους οι γυναίκες στην αγκαλιά τους. Έτσι σιγά-σιγά άρχισαν και οι ίδιοι να προσέχουν την εμφάνιση τους παραπάνω από τις γυναίκες και κάπως έτσι γεννήθηκε και ο όρος metrosexual.

Το απόλυτο αρσενικό…
Σύμφωνα με το Wikipedia (ή καλύτερα με τον “πατέρα” του όρου, Μαρκ Σίμπσον), ο όρος αυτός σημαίνει:
Μετροσέξουαλ, ο νεαρός άνδρας με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα, που ζει ή εργάζεται στην πόλη (γιατί εκεί βρίσκονται τα καλύτερα καταστήματα), είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη καταναλωτική αγορά της δεκαετίας. Κατά τη δεκαετία του ’80, τον έβρισκες μόνο σε περιοδικά μόδας όπως το GQ, στις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τα τζιν Levi’s ή σε gay bar. Κατά τη δεκαετία του ’90, βρίσκεται παντού και πηγαίνει για ψώνια.
Τελικά όσο περνάει ο καιρός, οι άντρες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από την φύση τους. Εντάξει όχι όλοι, δεν λέω αυτό, αλλά πάρα πολλοί δυστυχώς και δεν αναφέρομαι στους gay.
Η βιομηχανία, που παλιότερα έβγαζε προϊόντα αποκλειστικά για τις γυναίκες, τσίμπησε και είδε μια επιπλέον πηγή εσόδων και έτσι άρχισε να βγάζει και σχετικά προϊόντα για άντρες. Θυμάμαι κάποια στιγμή μου είπε κάποιος ότι γνώριζε άτομα που έκαναν χρήση makeup για άντρες και το θεώρησα ότι το έλεγε για πλάκα. Τελικά, μόνο πλάκα δεν έκανε.

Από σχετική είδηση:
Οι αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε προϊόντα περιποίησης ανδρών πέρσι, ενώ πάνω από τα μισά προορίζονταν για την περιποίηση του δέρματος και τον καλλωπισμό, σύμφωνα με την εταιρία δεδομένων αγοράς Euromonitor International (το 1997, συγκριτικά, το ποσό που ξοδεύτηκε ανερχόταν στα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ).
Αν όλο το παιχνίδι του να βρει κάποιος ταίρι, το παιχνίδι του τραγουδιού, του χορού και τελικά όλης της ανθρώπινης ύπαρξης έχει να κάνει με τη δύναμη και την αποπλάνηση, γιατί οι άνδρες να μην έχουν πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που θα μπορούσαν με κρυφό τρόπο να τους κάνουν πιο ελκυστικούς, πιο υγιείς και γενικά πιο πετυχημένους; (Βέβαια η χρήση των λέξεων πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν μιλάμε για το «ισχυρό» φύλο, γιατί η λέξη «περιποίηση» είναι προτιμότερη από τους άνδρες από τις λέξεις «μακιγιάρισμα» ή «καλλωπισμός»). Είναι, φυσικά, απορίας άξιο γιατί πήρε στους άνδρες τόσο χρόνο να μπουν στο παιχνίδι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα στίγματα και τα σπυράκια δεν κάνουν διάκριση στους ανθρώπους και το φύλο.
«Ο κόσμος έχει αλλάξει σημαντικά όσον αφορά στο πώς φροντίζουν οι άντρες τον εαυτό τους. Πιστεύω πως οι άντρες πλέον περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στον καθρέπτη απ’ ό,τι οι γυναίκες» λέει ο μακιγιέρ John S.
Και μετά υπάρχουν αυτοί οι ηθοποιοί και τα μοντέλα που θεωρούνται προπύργια τεστοστερόνης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μακιγέρ Natalia Bruschi «οι άντρες ηθοποιοί δεν θέλουν να ξέρει ο κόσμος πως χρησιμοποιούν μακιγιάζ». Η ίδια η Natalia φτιάχνει τα μαλλιά και τα πρόσωπα σημαντικών προσωπικοτήτων του θεάματος, όπως ο Leonardo DiCaprio, ο Ben Affleck, ο Daniel Craig, όταν είναι να εμφανιστούν σε events με πολύ κόσμο.
Όσοι σχολίασαν τη συνέντευξη επαίνεσαν μεν την αυτοπεποίθησή του, αλλά κάποιες έγραψαν ότι θα ένιωθαν άβολα με έναν σύντροφο που θα περιποιούνταν τον εαυτό του περισσότερο από εκείνες. Κάποια αναγνώστρια έγραψε «δεν θα είχα πρόβλημα να καλύψει ένα σπυράκι, αλλά έχω το δικαίωμα να είμαι έστω κατά τα ήμισυ ρηχή κι επιφανειακή στη θεώρησή μου για ορισμένα πράγματα για τα οποία οι άνδρες είναι επιφανειακοί. Η χρήση foundation, μολυβιού χειλιών και ρουζ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».
Τι γίνετε τελικά; Αντί να μαθαίνουν οι άντρες να’ναι άντρες, αρχίζουν και γίνονται περισσότερο θηλυπρεπείς; Η κοινωνία καθώς επίσης το διαδίκτυο και οι υπολογιστές (όχι πάντα, εννοείται) και φυσικά οι “μαμάδες”, έχουν κάψει πολλούς άντρες και τους έχουν κάνει κάπως πιο μαλθακούς. Και αν ας πούμε ότι οι μισοί άντρες είναι μαλθακοί και από τους υπόλοιπους μισούς, το ένα τρίτο καλλωπίζεται, βγάλε και τους gay, τότε τι μένει τελικά; Να αρχίσουν οι γυναίκες να βγάζουν @@ και να γίνουν οι άντρες σε μια σχέση;
Δεν λέω να μην προσέχει κάποιος την εμφάνιση του ή να μην περιποιείται, αλλά όχι και σε τέτοιο βαθμό. Αν αυτοί οι άντρες αφιέρωναν τον μισό τους χρόνο από την περιποίηση τους στο να βελτιώσουν το θάρρος/θράσος τους, πιστεύω ότι θα είχαν μακράν καλύτερα αποτελέσματα με τις γυναίκες, αν το κάνουν για να αρέσουν στις γυναίκες φυσικά…

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ:
  1. Facebook: Το άγχος των γονιών από Gova Stileto
  2. Οι Έλληνες έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν από πιτσιρίκος
  3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ !!! από Φιλελεύθερος

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΠΑΝΩ ΣΤHN ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το