Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

EPΩΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ~ έτσι περνάμε καλά αυτό το καλοκαίρι

Καληνωρίσματα. Νομίζω πως είναι καλή εποχή να ρίξουμε λίγο τους ρυθμούς λόγω καλοκαιριού. Βλέπετε, το θερμόμετρο έχει ανέβει για τα καλά και όταν δουλεύεις μεσημέρια και Κυριακές (μάλιστα) το μυαλό σου παίζει άσχημα παιχνίδια. Ξέρεις ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι στο γραφείο, αλλά κάπου… αλλού.

Ας εξετάσουμε αυτόν τον μήνα, αυτό το… αλλού! Το ότι είμαι κάτοικος Ηρακλείου όπου η θάλασσα είναι προκλητικά κοντά, δεν σημαίνει πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραλία. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται κανείς στην Αθήνα ή σε κάποια περιοχή όπου χρειάζεται αρκετός δρόμος προς την κοντινότερη παραλία. Πραγματικά, οι επιλογές για να ξεφύγει κανείς από τον βασανιστικό ήλιο και το τσιμέντο της πόλης ή την καθημερινότητα, είναι αρκετές και ενδιαφέρουσες και παράλληλα όχι και τόσο προφανείς. Ας δούμε μερικές από αυτές:
  1. η Παραλία. Τα πράγματα είναι απλά. Αν κάνει ζέστη, έχεις χρόνο και όρεξη, πας στην κοντινότερη (και όχι μόνο) παραλία και κάνεις το μπανάκι σου.
    θετικά: το μπάνιο στην θάλασσα είναι υγεία, θωρακίζει τον οργανισμό, όπως και η προσεκτική ηλιοθεραπεία. Κατά γενική ομολογία ο άνθρωπος χαλαρώνει και διασκεδάζει.
    αρνητικά: Πρέπει να αλλάζεις, να πας στην παραλία, να περιμένεις να στεγνώσεις και μετά να πας για μπάνιο στην μπανιέρα, ενώ ένα αίσθημα σωματικής κούρασης σε καταβάλει συνήθως.
  2. η Καφετέρια. Αν έχεις λίγο χρόνο, πετάξου στην κοντινότερη καφετέρια που πληροί μερικές προϋποθέσεις, όπως η θέα στη θάλασσα ή η σκιά από δέντρα και καθαρό οξυγόνο.
    θετικά: δεν χρειάζεσαι προετοιμασία. Απλά πας! Είναι η κατεξοχήν καταλληλότερη ευκαιρία για να μιλήσεις με τους φίλους σου και να σχολιάσεις τα… τεκταινόμενα. Μπορείς πάντα να απολαύσεις δροσερά ποτά!
    αρνητικά: ο καφές ποτέ δεν κοστίζει 3,5€. Προσωπικά αν συμβεί να μην μ’ αρέσει η μουσική, ξενερώνω. Κι αν πάλι ο κόσμος στα διπλανά τραπέζια δεν μ’ αρέσει, πάλι ξενερώνω! Πάλι καφετέρια; Αυτό δεν το κάνουμε και το χειμώνα;
  3. η Εκδρομή. Αν έχεις πολύ χρόνο και καλή παρέα, ήρθε η ώρα να αφήσεις την πόλη. Επέλεξε έναν ωραίο προορισμό και μην χάνεις χρόνο!
    θετικά: Εκδρομή δεν σημαίνει απαραίτητα μία παραλία κάπου πιο… πέρα. Μπορείς κάλλιστα να φτάσεις σε έναν ορεινό προορισμό όπου θα απολαύσεις την δροσιά του βουνού και του πράσινου.
    αρνητικά: Που να τρέχεις τώρα; Ακριβή η βενζίνη ίσως και χάσιμο χρόνου, άσε που όπως και να το κάνουμε η θάλασσα είναι ο καλύτερος προορισμός και σίγουρα αυτή δεν απέχει και πολύ μακριά.
  4. το Μπαλκόνι. Όλα καλά κι όλα ωραία, αν όμως το μπαλκόνι έχει τέντα και ίσως και λίγη θέα, τότε γιατί να μην χαλαρώσεις στο σπίτι σου-σπιτάκι σου;
    θετικά: πουθενά σαν το σπίτι. το πιο οικονομικό μέρος και αν διαμορφώσεις τον χώρο κατάλληλα, μπορεί να γίνει το στέκι όλης της παρέας!
    αρνητικά: πάλι σπίτι; Στο σπίτι δεν ήσουν κλεισμένος όλο το χειμώνα; Σίγουρα κι εκεί η ζέστη θα σε χτυπάει αλύπητα οπότε γιατί να βασανίσεις κι άλλο τον εαυτό σου;
Η επιλογή είναι δική σας. Έχετε λίγο χρόνο, λίγα λεφτά και λίγη καλή παρέα. Αποφασίστε πως θα περάσετε επιλέγοντας την αντίστοιχη απάντηση από την ψηφοφορία πάνω και δεξιά (πατώντας το εικονίδιο που βλέπετε) και γράψτε περισσότερες λεπτομέρειες στον χώρο των σχολίων ή προτείνετε κι άλλες εναλλακτικές+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το