Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤIΣMOΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ~ ο χρόνος νίκησε τα πάντα

Καληνωρίσματα από το +yannidakis 
Οι περισσότεροι που με διαβάζουν χρόνια ξέρουν την ευαισθησία μου με τον χρόνο. Λογικά θα έχουν διαβάσει αρκετά κείμενα μου για τον χρόνο. Άλλοτε εναντίον του, άλλοτε ως εργαλείο οργάνωσης κι άλλοτε ως ένα έντεχνο μέσο για να εκφράσουμε την ζωή μας ή στοιχεία αυτής.

Ο πρώτος όμως που κατάφερε να αλλάξει μια δεδομένη επιχειρηματική κατάσταση προσαρμόζοντας την στα imageστοιχεία του χρόνου, έρχεται από τη Αγγλία και πουλάει… καφέ! Το κατάστημα Ziferblat προσφέρει στους πελάτες του καφέ, τσάι και μπισκότα, όμως πάνω στο τραπέζι τους βρίσκεται και ένα, ρολόι! Το ρολόι ξεκινάει να μετράει μόλις ο πελάτης κάτσει στο τραπέζι και μαζί και η χρέωση που δεν έχει να κάνει με το τι θα καταναλώσει, αλλά με το πόση ώρα θα διαρκέσει η παραμονή του!

Ναι, ο χρόνος είναι χρήμα. Ναι, ίσως αυτή η καφετέρια δεν έκανε ποτέ σεφτέ στην Ελλάδα, όμως όπως κι αν το κοιτάξουμε, ο χρόνος είναι χρήμα κι αν εμείς αδυνατούμε να τον δούμε έτσι, τότε αυτό κρύβει και την απάντηση στο γιατί βρισκόμαστε μονίμως μια ταχύτητα πίσω. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να συνειδητοποιήσουμε πως ο χρόνος είναι μία μεταβλητή σταθερά. Κάτι που δεν μπορεί να επηρεαστεί, δεν μπορεί να προσαρμοστεί ή να αλλάξει. Αυτή η σταθερά σημαίνει πως μπορεί να γίνει κάλλιστα ένα εργαλείο εκμετάλλευσης από κάτι πολύπλοκο έως κάτι απλό σαν τον… καφέ!

Σκεφτείτε πως στην Ελλάδα έχουμε αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με τον χρόνο. Έχουμε μεγαλύτερο καλοκαίρι, περισσότερες ημέρες λιακάδας, το βράδυ ο μέσος έλληνας κοιμάται πιο αργά τη νύχτα επιμηκύνοντας έτσι την διάρκεια της ενεργής ημέρας, η ίδια η κουζίνα της Ελλάδας βοηθά στην επιμήκυνση του χρόνου διαβίωσης του ανθρώπου, ενώ ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα αποτελεί μία σταθερά μέσα στην ιστορία.

Πίσω από την ροή του χρόνου, κρύβονται ένα σωρό ευκαιρίες. Υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες που πρέπει να ανακαλύψουμε στην επιχείρηση μας, στον τρόπο ζωής μας, στην οικονομία, στην καριέρα, στην εργασία και στην επικοινωνία ακόμα. Εσύ; Έχεις χρόνο; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. 1) ΧΡΟΝΟΣ ΙΗΤΡΟΣ ΠΑΝΤΩΝ
    2) Εκτός από μεγαλύτερα καλοκαίρια κλπ, έχουμε και μεγαλύτερους προδότες.
    3) Προσωπικά έχω άφθονο χρόνο, επειδή δεν ενδιαφέρομαι να κυνηγάω την σύγχρονη μόδα (ρούχα, ποτά, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, τρόπος ζωής κλπ). Από τελείως όμως πρακτικής εσωτερικής )ή ψυχολογικής) άποψης, δεν έχω καθόλου χρόνο. Το εσωτερικό μου ρολόι κυλάει αδυσώπητα προς το μηδέν και αν δεν εκμεταλλεύομαι σωστά τον υπολειπόμενο χρόνο μου τότε δεν έχω καθόλου χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3) έχεις παρατηρήσει κάτι με τις αντίστροφες μετρήσεις;
      όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο πιο παραγωγική και ουσιαστική η στιγμή...

      Διαγραφή
    2. Επειδή όπως λένε "πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας".

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το