Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΙΣTOΡΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΑΙΟΥ ~ το ζώο που βρέθηκε αλλά δεν υπήρξε ποτέ

πίσω από το φυσικά προφανές, διεισδύουμε σε ανεξήγητα παραφυσικά μυστήρια της ιστορίας

Η ιστορία των Μονόκερων αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της μυθολογίας που χρησιμοποιούμε και πάρα πολύ στις μέρες μας μέσα από τα παραμύθια. Τα επιστημονικά βέβαια πειστήρια μπορούσαν με βεβαιότητα να αποκλείσουν την ύπαρξη αυτών των μυθικών πλασμάτων που έμοιαζαν με άλογα που έχουν στο κεφάλι τους ένα κέρατο.

Το θέμα επέστρεψε στην επικαιρότητα όταν αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τη φωλιά του μονόκερου ενός imageαρχαίου βασιλιά της σημερινής Βόρειας Κορέας. Δεν βρήκα αρκετό υλικό στο οποίο να μπορώ να βασιστώ σχετικά με την ανακάλυψη, όμως όπως συνηθίζω να λέω σε αυτήν την ενότητα, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και ο καπνός είναι πολύς, αν θυμηθεί κανείς πως ο μονόκερως αναφέρεται σε εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης, εννέα ολόκληρες φορές! Στην προσπάθεια να διαχωρίσουμε τον μύθο από τις ενδείξεις ρεαλισμού, ίσως θα πρέπει να αποκλείσουμε τις αναφορές για κεφάλι γαϊδάρου, ουρά άλλου ζώου, σώμα ανθρώπου κλπ. Αν θέλουμε να είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια, τότε μάλλον πρέπει να συμβιβαστούμε με την πιθανή ύπαρξη μιας παραλλαγής του γνωστού μας αλόγου, με κέρατο.

Η πλευρά εκείνων που αμφισβητούν την ανακάλυψη και γενικά την ύπαρξη των μονόκερων αναφέρει πως οι ενδείξεις των αρχαιολόγων της Βόρειας Κορέας, είδα τελικά ίχνη ρινόκερων στην σπηλιά και όχι μονόκερων. Οι επιστήμονες συχνά δικαιολογούν τις αναφορές στο μεσαίο κέρατο ως κάτι συμβολικό ή προϊόν παρερμηνείας των γραπτών που κατά καιρούς έχουν ανακαλυφθεί με αναφορές σε μονόκερους. Είναι άλλωστε επιστημονικά αποδεδειγμένο πως στις περιοχές που έχουμε αναφορές του ζώου, υπήρχαν παρόμοια ζώα που μάλλον αποτελούν το σημείο αναφοράς.
Παρόλα αυτά, στην Αμερική υπάρχει ομάδα ανθρώπων που αναζητά ίχνη του ή ακόμα και το ίδιο το ζώο ζωντανό και κάπου κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα! Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως ακόμα και στις μέρες μας, υπάρχουν αλλά τελούν υπό εξαφάνιση. Το καλοκαίρι πλησιάζει και η φύση μας καλεί. Μήπως να ξεκινήσουμε το κυνήγι του μονόκερου; +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το