ποιοί είμαστε


Το yannidakis αποτελεί ιστολόγιο (blog) καθημερινού και επώνυμου κοινωνικού προβληματισμού. Σε αυτό εκφράζονται απόψεις από θέματα της επικαιρότητας και ζητήματα στα οποία μπορεί να τεθεί ένας δημόσιος ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των αναγνωστών. Η θεματολογία είναι απεριόριστη και δεν περιορίζεται εφόσον το κάθε θέμα προσφέρεται για τον προβληματισμό είτε του γράφοντος στα κείμενα του, είτε των επισκεπτών μέσα από τα σχόλια τους. Ανάμεσα στους καθημερινούς προβληματισμούς χωρισμένους σε κατηγορίες παρουσιάζονται ενότητες που στοχεύουν σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος μεγάλης ευρύτητας.

Ποιοι είμαστε;


+Yanni Spiridakis - yannidakis (Γιάννης Σπυριδάκης)
διαχειριστής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο στο οποίο και παραμένω ως σήμερα. Σπούδασα mis (Management Information Systems) όπου και ήρθα σε επαφή με τους τομείς του προγραμματισμού, της οικονομίας, της διοίκησης, του management και της επικοινωνίας και πληροφορίας.

Κατά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία έχω εργαστεί μεταξύ άλλων στη Νέα Υόρκη για περισσότερο από δύο χρόνια. Έχω ταξιδέψει εκτός από τις ΗΠΑ, στις Αγγλία, Γαλλία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Κωνσταντινούπολη, όπου και μελέτησα την κουλτούρα και την κοινωνία των λαών.

Συγγραφικά έχω εργαστεί στην εφημερίδα "Εβδόμη" της Καβάλας και το περιοδικό "Service" απ' την ίδια πόλη. Έχω δημοσιεύσει άρθρα στο κρητικό περιοδικό "Στιγμές" και στην πρώην κρητική εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας "Ο ΜΙΤΟΣ". Επίσης υπήρξα συντάκτης της διαδικτυακής πύλης "2810.gr" μια απ' τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα κρητικές ιστοσελίδες. Τον Φεβρούαριο του 2010  και για έναν περίπου χρόνο συνεργάστηκα με την διάσημη freepress εφημερίδα FreeVox. Από τον Μάιο του 2006 έως και τον Ιούλιο του 2010 υπήρξα διαχειριστής του ιστολογίου "yannidakis live" το οποίο και μεταφέρθηκε στον παρόντα ιστοτόπο. Για περίπου τρία χρόνια υπήρξα συντάκτης στην  διασημότερη, εγκυρότερη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα τζόγου στην Ελλάδα, το "12Χ" ως εξωτερικός συνεργάτης καθώς και στην καθημερινή εφημερίδα “live bet” έχοντας αναλάβει τις στήλες του baseball και hockey. Αυτήν την περίοδο συγγραφικά, απασχολούμαι και στο portal υγείας LIFE2DAY.GR

Αγαπημένες μου δημιουργίες αποτελούν οι ΘΕΩΡΙΕΣ μου για την ζωή και την πραγματικότητα και οι ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ που πάντα αφιέρωνω σε ξεχωριστά πρόσωπα και περιστάσεις.

Τα μεγάλα μου πάθη είναι η προσήλωση στην πίστη μου για το Θεό, ο έρωτας για την πόλη μου, η αφοσίωση στην οικογένεια μου και το όφελος στο κοινό καλό.

+Niko Spiridakis (Niko Spiridakis)
συντάκτης ΠροβληματισμώνΚΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Γεννήθηκα κάπου στην Ελλάδα αλλά μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης το οποίο θεωρώ και τη γενέτηρά μου πόλη. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου όμως κρατάει και η Τουρλωτή, Σητείας που είναι το χωριό του πατέρα μου και όπου έμαθα τα πάντα για την πολυαγαπημένη μου Κρήτη!

Μετανάστευσα στις ΗΠΑ το 1985 και σπούδασα Business Administration. Συνεχίζω να ζω στα προάστια της Νέας Υόρκης με την καρδιά πάντα στις βουνοκορφές και στ’ ακρογιάλια του νησιού μου.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία δεν σχετίζεται καθόλου με τη συγγραφή αλλά ήταν πάντα ένα κρυφό μου πάθος που δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να πραγματοποιήσω. Ταξίδεψα τον κόσμο μέσα από τα βιβλία ξεκινώντας μικρός με τις υπέροχες περιγραφές του Ιουλίου Βερν και συνέχισα το ταξίδι μου με τη διάπλαση του ορίζοντα της μάθησής μου να συμπεριλαμβάνει χιλιάδες σελίδες ιστορικών βιβλίων. Δηλώνω πλέον ως αθεράπευτος λάτρης της Ιστορίας, Γεωγραφίας και προπάντων της Λογοτεχνίας.

Οι γνώσεις μου και τα πάθη μου διασταυρώνονται σε ένα παράδοξο αποτέλεσμα: Είμαι ένας ρομαντικός ρεαλιστής. Ρεαλιστής γιατί αγαπώ την παγκόσμια ιστορία και αναζητώ την αλήθεια μέσα από τις χιλιάδες εκδοχές που δίδονται από τα διάφορα ιστορικά ντοκουμέντα. Ρομαντικός γιατί βρίσκω τη νιρβάνα μου μέσα στις έντεχνες περιγραφές των λογοτεχνικών βιβλίων εκεί που οι λέξεις πλέκουν σκέψεις, συναισθήματα και τοπία σε κάτι που είναι ζωντανό και αισθησιακό.

+Vassilis Anastasiadis (Βασίλης Αναστασιάδης)
LondonEngland @ vasilios.anastasiadis@gmail.com
συντάκτης ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, LINK @

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη στην οποία και έμεινα μέχρι το 2010. Σπούδασα Ηλεκτρολογία στην Καβάλα αλλά το πάθος και η τρέλα μου ήταν πάντα η τεχνολογία και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Απέκτησα τον πρώτο μου υπολογιστή σε ηλικία 6 ετών και από τότε δεν κάνω ούτε μέρα χωρίς έναν υπολογιστή δίπλα μου (κάποιες φορές και πάνω από ένα).


Από το 2004 και έπειτα ασχολούμαι επαγγελματικά με την πληροφορική μέσα από διάφορους ρόλους, από τεχνικός μέχρι πωλητής (ακόμα και καθηγητής). Τα τελευταία χρόνια έχω αποκτήσει πιστοποιήσεις από εταιρίες όπως η Cisco, Microsoft και Apple και από το 2010 και μετά έχω μετακομίσει στο Λονδίνο όπου και εργάζομαι ως μηχανικός υπολογιστών και δικτύων.

Συγγραφικά, είναι το πρώτο μου βήμα αλλά είμαι ενθουσιασμένος και θα προσπαθήσω μέσα από τις σελίδες του yannidakis να μεταφέρω κάποια από την μαγεία της πληροφορικής σε όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου.

+daskalakis michael (Μιχάλης Δασκαλάκης)
ΛάρνακαΚύπρος @ daskalakismichael@gmail.com
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο υπέροχο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασα στο Τ.Ε.Ι  Καβάλας στο τμήμα Διαχείρισης πληροφοριών και εκ τότε εργάστηκα και εργάζομαι ως sales manager σε αρκετές εταιρίες Ελλάδας και περισσότερες Κύπρου. Το τελευταίο πτυχίο για το οποίο αγωνίζομαι ακόμα είναι αυτό του MBA στο Cyprus International Institute of Management στη Λευκωσία. Η μόνιμη μου κατοικία εδώ και 3 χρόνια είναι στην Κύπρο στο πανέμορφο νησί της Αφροδίτης με μούσες μου τις 2 γυναίκες της ζωής μου. 

Το χόμπι μου και μια από τις κύριες ασχολίες της ζωής μου ήταν, είναι και θα είναι το Cinema και η έβδομη τέχνη την οποία άρχισα να μελετώ  πιο βαθιά τα τελευταία χρόνια. Επιδίωξη μου μέσα από τα κείμενα μου είναι να περιγράψω το βαθύτερο νόημα της κάθε ταινίας, ανάλαφρα με δόση χιούμορ όπου χρειάζεται και να ανακαλύψουμε κατά πόσο αυτές άγγιξαν έστω για λίγο τη ζωή μας ή κατασπατάλησαν το χρόνο της. 

Οι ταινίες μας ταξιδεύουν σε ένα διαφορετικό κόσμο άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, διαφορετικά τον καθένα από εμάς γι' αυτό και θα είναι πολύτιμη η αλληλεπίδραση των αναγνωστών ώστε να δώσει ο κάθε ένας την ερμηνεία που διέκρινε που δεν εισέπραξε κάποιος άλλος.+Ioanna Mpourdouvali (Ιωάννα Μπουρδούβαλη) 
ΗράκλειοΚρήτηΕλλάδα @ eoanna.bou@gmail.com
Γεννήθηκα και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στα παράλια του Ιονίου Πελάγους, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας.

Σπούδασα Διαχείριση Πληροφοριών στο Ίδρυμα της Καβάλας. Η ευρύτητα των μαθημάτων και πιστοποιήσεων που έλαβα ως φοιτήτρια μου έδωσε το έναυσμα να εργαστώ σε διάφορες θέσεις αμέσως μετά τις σπουδές μου. Έχω αναλάβει θέσεις καθηγήτριας στο Ίδρυμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ηρακλείου, λογίστριας σε λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία, καθώς και στέλεχος στο τμήμα Διαχείρισης Ποιότητας σε μεγάλη τράπεζα.

Η κοσμοθεωρία και οι προτεραιότητες μου όμως άλλαξαν όταν έγινα μητέρα. Είμαι νέα μητέρα και για πρώτη φορά τολμώ να αποτυπώσω τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις και τις προσδοκίες μου, μέσα από αυτήν την εμπειρία ζωής του πως να μεγαλώνεις ένα πλάσμα που εσύ δημιούργησες.

+maria karantai (Μαρία Καράνταη)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ηράκλειο Κρήτης όπου και κατοικώ ακόμα. Φοίτησα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στο ΤΕΙ Κεφαλληνίας. Μόλις τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώ να εισέλθω στο στίβο της ζωής και ομολογώ πως μπουσουλώ ακόμα καθώς η επαγγελματική μου εμπειρία είναι σε πρώιμα στάδια. Το τελευταίο καιρό εργάζομαι στο ειδησεογραφικό πόρταλ Candia news στο τμήμα marketing.

Αγαπώ πολύ την ποίηση και τη λογοτεχνία και συχνά προβληματίζομαι με τα κείμενα που διαβάζω. Για αυτό αποφάσισα να προβληματίσω και εγώ με τη σειρά μου, όλους όσους θέλουν να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν, να απορήσουν και στο τέλος να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Στόχος μου είναι αποκτήσουμε μια διαπροσωπική σχέση.

Θα ήθελα μέσα από αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται μέσο του +yannidakis να ανταλλάξουμε απόψεις και βιώματα για να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας.

+Nastazia A  (Αναστασία Παπαδάκη)
συντάκτρια Προβληματισμών

Η Αναστασία γεννήθηκε στις 06 Μαρτίου 1995 στον Χολαργό, Καθαρά Δευτέρα, ενώ ο περισσότερος κόσμος "αμόλαγε καλούμπα", ντάλα μεσημέρι, στη 13.15... Τότε... στην δεκαετία των 90s η Αναστασία μεγάλωσε με Mάγια Mέλισσα και ατελείωτα μεταγλωτισμένα που στιγμάτισαν τα παιχνίδια της με τις Barbie. Μικρή ήθελε να ανοίξει σχολή χορού, παράλληλα φανταζόταν να ασχολείται με τα ΜΜΕ και μέσω του +yannidakis της δίνεται για πρώτη φορά το βήμα να εκφράσει όλα αυτά που την "στοιχειώνουν".

Στον ελεύθερό της χρόνο γράφει στο δικό της blog, "Μικρό παιδάκι" και φτιάχνει κολλάζ με φωτογραφίες περιοδικών τα οποία βάζει στο υπνοδωμάτιο της. Λατρεύει τη μουσική και αυτοσαρκάζεται λέγοντας ''εγώ έχω μουσική παιδεία''. Συνήθως την πετυχαίνει κανείς στο κέντρο της Αθήνας, όχι σε βαρύ κουλτουριάρικο μαγαζί. Οι συζητήσεις με την παρέα της αφορούν θέματα για τα οποία δεν έχει αποφανθεί ακόμα η σοβαρή επιστήμη να δώσει λύσεις. Δεν πίνει φραπέ -της ταράζει τα νεύρα- προτιμά καφέ φίλτρου ή ελληνικό που αφήνει κατακάθι. Αγαπημένη της ταινία είναι οι Ατελείωτοι Αρραβώνες και αγαπημένο της βιβλίο Οι Μικρές Ηλεκτροπληξίες. Της αρέσουν οι παιώνιες, τα πάρτι που ο καθένας φέρνει το φαγητό του και τα αφρόλουτρα... 

+el. gk. (Γκιόκα Ελένη)
Ονομάζομαι Γκιόκα Ελένη και είμαι 22 ετών. Φοιτώ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και βρίσκομαι στο τέλος του τέταρτου έτους.

Έχω δύο πτυχία στα Αγγλικά και δύο πτυχία στα Γαλλικά. Έχω παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια με θέματα τη λογοτεχνία και την ποίηση.

Η πρώτη μου δουλειά ήταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας στο τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών. Ακόμα έχω εργαστεί στο Δικαστικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και συγκεκριμένα στο αρχειακό υλικό του τμήματος του Πρωτοδικείου. Η σχέση μου με τη συγγραφή κειμένων ξεκίνησε από τη στιγμή που εργάστηκα ως συντάκτρια σε τοπική κερκυραϊκή εφημερίδα για έξι μήνες και δύο μήνες σε περιοδικό.

Αγαπώ το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και τη φύση. Διαθέτω φαντασία και όρεξη για δουλειά και μου αρέσει να καταπιάνομαι με δημιουργικά πράγματα... όπως το +yannidakis!

+Elina Ioannou  (Ιωάννου Ελίνα)
Γεννήθηκα το 1991 στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Χαλκίδα. Από το 2010, φοιτώ στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και από τότε ζω στα Χανιά. Έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου και πολεοδομίας, καθώς και σε αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς. Αγαπώ τις ξένες γλώσσες και γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Κατά καιρούς, παρακολουθώ συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες τόσο πάνω στην αρχιτεκτονική, όσο και σε άλλα θέματα που μου εξιτάρουν κάθε φορά την περιέργεια.

Με απασχολούν θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό , την τέχνη και την προσωπική έκφραση σε όλες τις εκφάνσεις της-θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική, μουσική, λογοτεχνία κ.ά.- , αλλά και , γενικότερα τον άνθρωπο, το δημόσιο και ιδιωτικό βίο, την πόλη και το δημόσιο χώρο. Για εμένα, έχει ενδιαφέρον η τροφή για σκέψη που παίρνει κανείς από όλα τα παραπάνω και μπορεί να τη μετατρέψει σε φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Χαίρομαι που μέσω του ιστολογίου +yannidakis έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω, να εκφραστώ και να μοιραστώ τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου μαζί σας.

+Kωνσταντίνα Πορφυρού (Κωνσταντίνα Τσιακαλάκη)
ΑθήναΕλλάδα @ ntinakig7@gmail.com
συντάκτρια ενότητας Προβληματισμών, ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Γεννήθηκα το 1996 στην Αθήνα στην οποία και μεγαλώνω. Φοιτώ στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ημερίδες και οι διαλέξεις ανάλογης θεματολογίας αποσπούν μερίδα μόνο του ελεύθερου χρόνου μου. Ο υπόλοιπος μοιράζεται σε στίχους άσημων και διάσημων ποιητών, λογοτεχνικά μονοπάτια, μινόρε συγχορδίες σε ξεκούρδιστες κιθάρες, κινηματογραφικές προβολές και...αεροπορικές επιδείξεις!

Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις να με κάνεις να μιλάω είναι να μου δώσεις μία μπύρα, ή ένα στυλό και ένα χαρτί. Γράφω ποίηση, διηγήματα, άρθρα και αγνώστου κατηγορίας παραληρηματικά κείμενα. 

Όχι, δεν είναι επιλογή. Είναι ανάγκη.

+Vaggelis Episkopou (Ευάγγελος Επισκόπου)
ΑθήναΕλλάδα @ evanepis87@gmail.com
συντάκτης ενότητας Προβληματισμών, ΕΙΚΟΝΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, 5...
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην Καλλιθέα, όπου και συνεχίζω να κατοικώ ακόμα. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Μέσα από το ευρύ φάσμα μαθημάτων της Σχολής, ήρθα σε επαφή με τομείς όπως η Διπλωματία, το Δίκαιο (και τα δεκάδες διαφορετικά είδη του...), η Οικονομία, η Πολιτική, οι Στρατηγικές Επιστήμες, κλπ κλπ... Παράλληλα με τις σπουδές μου ασχολήθηκα και με τις ξένες γλώσσες (κάτι που συνεχίζω ακόμη) τον εθελοντισμό και την ενημέρωση κοινού.

Ως επαγγελματίας έχω περάσει από διαφορετικούς τομείς όπως οι πωλήσεις, το περιβάλλον, η έρευνα και τα MME. (Συνοχή μηδέν!) Ο ελεύθερος μου χρόνος δεν έχει ούτε αυτός κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο, πέραν των ταινιών, και των σειρών που παρακολουθώ συστηματικά, αλλά και της μουσικής. Μου αρέσει να κάνω/ανακαλύπτω/πηγαίνω (σε) καινούργια και διαφορετικά πράγματα/μέρη.

Συγγραφικά είναι η πρώτη μου απόπειρα, αν και η αλήθεια είναι ότι από μικρός είχα μια έλξη προς το γράψιμο, μέσα από απλά πράγματα όπως η εξωτερίκευση των σκέψεων μου πάνω στο χαρτί, μέχρι την συγγραφή κάποιων μικρών ιστοριών. Μου αρέσει πολύ να μοιράζομαι τους προβληματισμούς μου, τις απόψεις και τις ιδέες μου με τους άλλους (και αντίστροφα) και να «χάνομαι» σε εκείνες συζητήσεις που δεν θυμάσαι για ποιο θέμα μιλούσες αρχικά.


 +Elena Alefantinou (Έλενα Αλεφαντινού)


Ονομάζομαι Ελένη Αλεφαντινού, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης και από το 2011 ζω στα Χανιά. Είμαι απόφοιτος της Φιλολογίας Ρεθύμνου με κατεύθυνση Θεατρολογία-Μουσικολογία, έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Θεωρία & Ιστορία Θεάτρου και Κινηματογράφου (με υποτροφία από το ΙΚΥ), καθώς και στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχω εργαστεί κατά διαστήματα στο χώρο της εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός (ΠΔΣ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ωρομίσθια στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Ιδιωτικό τομέα κ.α.).

Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι το να γράφω, έχω δώσει άρθρα μου παλιότερα στο Κρητικό Περιοδικό «Στιγμές» αλλά και στο Protagon.gr (στήλη αναγνωστών), από το 2014 αρθρογραφώ συστηματικά στο www.muzik.gr Έχω διακριθεί με το 2ο βραβείο διασκευασμένου σεναρίου μεγάλου μήκους ταινίας στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναριογραφίας.

Με ενδιαφέρουν πολύ τόσο τα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας μας, αλλά και η κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Εκφράζομαι καλύτερα γράφοντας παρά μιλώντας και moto μου είναι: Choose a job you love and you will never have to work a day in your life!+Anastasia Gkevreki (Αναστασία Γκεβρέκη)
                 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα @ anastasiang@hotmail.com  
                                                γραφικά ΛΟΓΟΤΥΠΑ                                             

Πίσω από την πολυετή παρουσία του yannidakis στο χώρο του διαδικτύου και πέρα από τους αμέτρητους προβληματισμούς του, βρίσκονται τα λογότυπα που κοσμούν την κάθε ενότητα της σελίδας. Όλα ξεκίνησαν όταν η σκέψη για τη δημιουργία ενός λογότυπου εμπνεύστηκε από την ένωση της φωτεινής Κρήτης με τη σκοτεινή νυχτερίδα. Έκτοτε, κάθε ενότητα κοσμείται από ιδιαίτερα και πολύπλοκα χαρακτηριστικά τα οποία απαρτίζονται από απαιτητικές λεπτομέρειες που αποτελούν παραφράσεις του προτύπου της μισής νυχτερίδας-μισής Κρήτης.

Η μοναδική γυναίκα που έχει πρόσβαση στα άδυτα της εμφάνισης του yannidakis είναι η Αναστασία Γκεβρέκη η οποία έχτισε από το μηδέν την εικόνα του ιστολογίου και έντυσε το μαύρο του, με το θεματικό μπλε/πορτοκαλί και τη δημιουργία του σήματος κατατεθέν και των ενοτήτων του.

Η Αναστασία απασχολείται επαγγελματικά ως γραφίστρια και αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο αποτύπωσης της πιο εξεζητημένης απαίτησης δημιουργίας κάποιου γραφικού ή εικόνας. Από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, οι σελίδες και οι ενότητες του yannidakis έχουν την εικαστική υπογραφή της Αναστασίας.

To yannidakis λειτουργεί ως μέσο ωφέλιμου προβληματισμού για ζητήματα της επικαιρότητας κι όχι μόνο.

Ο στίχος που ακολουθεί το όνομα yannidakis μου έχει χαριστεί και είναι:
"το σκοτάδι..έπεσε
όλα τραβήχτηκαν περιμενοντας το φως
οι ανναμνήσεις βγήκαν σα νυχτερίδες απ'το λυκόφως μιας άμορφης ψυχής
ο χρόνος ξεχνά τον εαυτό του η ψυχή περνάει τις πύλες του φτερουγίσματά της..
κι αν ομίχλη βαραίνει τα φτερά λέει..εν καιρώ".