Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (μέρος 4/5)

image[12]image[36]image[19]
Η Ουρανία έψαξε τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, όμως δεν βρήκε τίτλους ιδιοκτησίας του κτιρίου κι έτσι ο Κανόμπης με τον Θαλασσινό εισέβαλαν μέσα ψάχνοντας για στοιχεία. Στο εσωτερικό δε βρήκαν τίποτα παραπάνω από ποντίκια, παλιά τελάρα και χώμα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, όμως το γεγονός πως οι κάτοικοι αναγνώριζαν κάποιον Καρέλη ως ιδιοκτήτη, δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο.
 
Οι πράκτορες επικοινώνησαν με τον υποψήφιο που ήταν έτοιμος να βγει από το νοσοκομείο και εκείνος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της αποθήκης, όμως τους κάλεσε να ψάξουν μαζί παλιά οικογενειακά αρχεία. Οι πράκτορες μετέβηκαν στο σπίτι του Καρέλη όπου άκουσαν παλιές imageοικογενειακές ιστορίες και άρχισαν να ξεφυλλίζουν παλαιά λευκώματα, ημερολόγια, αποκόμματα εφημερίδων και βιβλία περασμένων δεκαετιών. Η νύχτα έμοιαζε ατελείωτη και οι τρεις άντρες έκαναν μικρά διαλείμματα συζητώντας για οτιδήποτε μπορούσε να τους ξεκουράσει. Κάποια στιγμή ο Καρέλης βρήκε ένα απόκομμα παλιάς εφημερίδας που έγραφε για την επικράτηση της οικογένειας Καρέλη έναντι των Εφραίμ στην χορήγηση προμηθειών στον ελληνικό στρατό. Ο Θαλασσινός κάλεσε αμέσως την Ουρανία: “βρες μου ότι μπορείς για την οικογένεια Εφραίμ”. Ο Αθανάσιος Καρέλης, επικεφαλής της οικογένειας εκείνη την εποχή σκοτώθηκε λίγο έξω από το Ηράκλειο χωρίς κανείς ποτέ να βρει πως και ποιος τον σκότωσε. Ενώνοντας τα δύο αυτά γεγονότα χρονικά, διαπιστώθηκε πως ο Αθανάσιος Καρέλης ήταν μεταγενέστερος του συμβάντος με τις προμήθειες. Γιατί λοιπόν σκότωσαν τον Αθανάσιο και γιατί απειλούν τώρα τον Αναστάσιο Καρέλη;
 
Αφού ενημέρωσαν σχετικά την Ουρανία, εκείνη επικοινώνησε μαζί τους για να τους γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας της. “Είναι οι Εφραίμ, Σπύρο. Πριν ακόμα το συμβάν με τις προμήθειες, γυρνάμε στο 1913 ο Εφραίμ φαίνεται ως αναπληρωματικό μέλος της κρητικής κοινοπολιτείας. Μάντεψε ποιος είναι βασικό μέλος... ο Καρέλης. Δεν μπόρεσα να βρω όμως τίποτα για το μικρό του ή την κατάληξη που είχε στη ζωή του” ενημέρωσε σχετικά.
- “Τι κοινό έχεις με τον παππού σου τον Αθανάσιο”; ρώτησε σκεπτικός ο Θαλασσινός.
- “Το πιο πιθανό θα ήταν να είμαι στόχος εξαιτίας του πλούτου μου, όμως όλες οι γενιές μας ήταν ευκατάστατες”, δήλωσε απογοητευμένος.
- “Ναι, αλλά μόνο εσύ και ο Αθανάσιος ήσασταν δημόσια πρόσωπα, μόνο με εσάς τους δύο ασχολήθηκε ο τύπος όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι, οι Εφραίμ, έχουν θέμα με την οικογένειά σου επειδή της έκλεψε την δόξα, όχι τα λεφτά” κατέληξε ο Κανόμπης.
 
Οι πράκτορες τώρα έπρεπε να βρουν μέλη της οικογένειας Εφραίμ, όμως δε θα ήταν καθόλου εύκολο, καθώς έπρεπε να ψάξουν πολύ βαθιά στο παρελθόν.
 
:[
διαβάστε το πέμπτο και τελευταίο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το